Halloween Run

3.11 Halloween-juoksu iltahämärissä tunnelmallisesti valaistussa Fiskarsin ruukissa

Halloween-juoksu on yksi kolmesta vuosittain järjestettävästä juoksutapahtumasta Fiskarsin ruukissa.  Yhdessä juhannusaattona juostavan juhannusjuoksun sekä vappuaattona juostavan Wappujuoksun kanssa ne muodostavat FISKARS VILLAGE RUN-juoksutapahtumasarjan. Ensimmäinen Halloween-juoksu kuntoiltiin vuonna 2015 ja saavutti jo heti ensimmäisenä vuonna suuren suosion.

Halloweenin kunniaksi myös ILOTULITUS, hauskoja asuja, musiikkia, paikallisten juomatuottajien tuotteita, ruokaa sekä esittely- ja myyntipisteitä. Viihdytään yhdessä sekä liikkuen että juhlien!

 

Matkat

                      1,5 km          Lapset alle 15-vuotta

                      4.0 km          Naiset / Miehet

                      7.3 km          Naiset / Miehet

Lähtö ja aikataulu

päivämäärä 4.11.2017

 

Yhteislähdöt. Paikka Suomen suurimmassa puimalassa Fiskarsin ruukissa noin 200 metriä torilta/kaupasta itään Antskogin suuntaan.

 

  • Kello 17:30           Ilmoittautuminen päättyy

  • Kello 17:45           Kirsi Valastin alkuveryttely

  • Kello 17:55           Ilotulitus

 

  • Kello 18:00           7.3 km          Naiset / Miehet

  • Kello 18:05           1,5 km          Lapset 15 ja nuoremmat

  • Kello 18:10           4.0 km          Naiset / Miehet 

 

  • kello 19:30           Parhaat Halloween asut palkitaan

  • Kello 19:30           AKTIA 1000 euron arvonta

  • Kello 19:30-          Halloween juhlintaa

 

Maali

 

Maali kilpailukeskuksessa. Maalilinjan jälkeen luovutetaan rintanumerot, minkä jälkeen kaikki saavat mitalin ja mehua.

 

Osanottomaksut ja ilmoittautuminen

 

Aikuiset ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 22 euroa. Lapset ja nuoret alle 15 vuotta ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 12 euroa.

Juoksijakortin haltijoille 2 euron alennus. Kortti on henkilökohtainen ja esitettävä kilpailunumeroa haettaessa.

UUTUUS PERHELIPPU ennakkoon ilmoittautuville.

Samassa perheessä (taloudessa) asuvat aikuiset 22 euroa per henkilö ja lapset 6 euroa.

Mikäli lapsi alle 15-vuotta juoksee aikuisten reitin, ilmoittautuminen aikuisten sarjaan aikuisten osanottomaksulla.

Osanottomaksu maksetaan tilille FI25 4055 0012 3650 82 (HIFK Friidrott rf). Viestikenttään osallistujan nimi ja sarja. Pyydämme ottamaan kuitin mukaan kilpailupaikalle. Pyydämme ottamaan mukaan tasarahan ilmoittautumistapahtuman nopeuttamiseksi.

Ilmoittautua voi myös paikan päällä tapahtumapäivänä kilpailukansliassa alkaen kello 16:00 ja loppuen kello 17:30. Paikan päällä ilmoittautuvat aikuiset maksavat käteisellä osanottomaksun 30 euroa ja lapset / nuoret vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneet 20 euroa. Kilpailukanslia sijaitsee Suomen suurimmassa puimalassa noin 200 metriä Fiskarin torin ja pysäköintialueen itäpuolella. Samassa tilassa pukeutuminen ja kanttiini, tapahtumatori sekä tulostaulu ja reittikartat.

Ilmoittautuessa kilpailija saa rintanumeron. Rintanumeron luovutus heti maaliin saapumisen jälkeen.

 

Ennakkoilmoittautuminen

 

Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikona 1.11.2017 kello 18:00. Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.fiskarsvillagerun.fi

Muistathan tulostaa kuitin mukaan kilpailupaikalle!                   

Sarjat ja matkat

 

Kaikki juoksijat, kävelijät ja sauvakävelijät ovat samassa sarjassa eli sarjat ovat lapset alle 15-vuotta ja aikuiset yli 15-vuotta. Lasten alle 15-vuotta matka on noin 1.5 km ja yli 15-vuotiailla matka on joko noin 4.0 km tai 7.3 kilometriä valinnan mukaisesti yhtenä lenkkinä. Mikäli lapsi juoksee pitemmän 4.0 tai 7.3 km reitin, ilmoittautuminen tapahtuu aikuisten sarjaan aikuisten osanottomaksulla.

Juoksureitti, juomapisteet sekä WC:t

 

Juoksureitit on opastettu kylttiopasteilla sekä maahan maalatuilla nuolilla.  Joissakin risteyksissä sekä tienylityksessä on miehitys. Jokaisella osanottajalla on vastuu oman itsensä osalta liikennöidyillä teillä.

Reitti on aikuisten reitillä noin 300 metrin matkalla asfalttia, muutoin hiekkatietä jossa katuvalaistus. Pimeämmät paikat on lisäksi valaistu osittain kynttilöillä.

Johtuen siitä, että reitit kulkevat kylätaajamassa, on risteyksiä ja mutkia paljolti, joten tarkkaavaisuuteen on aihetta. Alueella on myös turisteja osin samoillakin kulkuväylillä, joten joustavuuteen voi olla aihetta.

Juoksureitit selviävät oheisista kartastoista. Reitillä ei ole erillistä juomapistettä.

Otsavalaisin on hyvin suositeltava, koska reitillä pari parin sadan metrin pimeämpää osuutta ilman katuvalaistusta.

Palkinnot

 

300 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle annetaan Fiskars oyj:n lahjoittama tavarapalkinto, joka annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikille maaliintulijoille jaetaan maalissa FISKARS VILLAGE-mitali ja mehua.                                            

Lisäksi on mahdollista ostaa arpoja, joilla voi voittaa mm. laadukkaita FISKARS- tuotteita. Arvat maksavat 2 e/kpl.  Arvontojen voitot voi käydä tarkistamassa tapahtuman aikana kanttiinista josta arpoja voi myös ostaa.

Koska kyseessä on Halloweenjuoksu, on illan teeman mukaan kaikenlaiset               Halloweenpuvut ja -vaatteet asuina erittäin sallittuja niin yleisön joukossa kuin kuntoilijoiden keskuudessa. Kuntoilla voi karnevaalitunnelmassa                     Halloweenpuvuissa/koristeissa tai normaalisti juoksuasuissa.

 Parhaimmat Halloween asusteet palkitaan puimalan sisällä noin kello 17.30.

Kaikkien vuoden 2017 aikana Fiskars Villagerun -juoksutapahtumiin   (Wappurun, Juhannusrun ja Halloweenrun) osallistuneiden kesken arvotaan Aktian sponsoroima 1000 euron sijoitusrahastolahjoitus noin kello 19.30 kilpailukeskuksessa puimalan sisällä.

 

WC:t

 

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa ja reitin varrella kuten reittikartoista ilmenee sekä peseytymistiloissa.  Lisäksi ikuisten reitin varrella on 2 WC:tä ja lasten reitin varrella yksi WC.

 

Pukeutuminen ja pesu

 

Miehille ja naisille omat pukeutumistilat / tavaroiden säilytysmahdollisuus kilpailuiden aikana on sisällä puimalassa.

 

Pesutilat sijaitsevat Fiskarin koululla noin reilu kilometrin päässä   kilpailukeskuksesta.  Kuljetus kilpailukeskuksesta.

Tulokset

 

Tulokset selviävät tulostaululta. Tulokset julkaistaan myös tapahtuman sivuilla www.fiskarsvillagerun.fi

Illanvietto

Kylässä sijaitsee hotelli (Hotelli Tegel) ravintoloineen sekä muutama kahvila.

 

Kilpailupaikalla on tarjoilua niin ruuan kuin juoman muodossa sekä musiikkia takamaan viihtymisen vielä kilpailuiden jälkeenkin.

Mitalit ja palkinnot

 

Mitalit jaetaan maalissa rintanumeron luovutuksen yhteydessä.

Fiskars oyj:n lahjoittaman tavarapalkinnon saa ilmoittautumisen/rintanumeron haun yhteydessä (300 ensimmäistä).

                     

Kanttiini ja kilpailukanslia

 

Kanttiini sijaitsee sisällä makasiinissa kilpailukeskuksessa. Kanttiinissa myydään pikkusyötävää ja juotavaa sekä arvontalippuja. Kilpailukanslia sijaitsee sekin puimalassa . Grillattua makkaraa myydään puimalan ulkopuolella.

 

Ensiapu

 

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Pysäköinti

 

Pysäköinti sijaitsee Fiskarsin torin yhteydestä, josta noin 200 metrin kävelymatka kilpailukeskukseen kilpailureittiopastusta seuraten.

 

Muuta

 

Juoksureitti on suunniteltu siten, että pääosa Fiskarsin kauniin ruukin nähtävyyksistä on sen varrella. Reitin varrella on useita valaistuja rakennuksien julkisivuja, valaistuja puita sekä tunnelmavaloja.               

                                          

Yhdessä kylän tunnelmavalaistuksen ja valoshown kanssa kuntoilijoiden otsavalaisimet Fiskarsin teillä ja raiteilla aikaansaavat ikimuistoisen elämyksen vähän samaan tapaan kuin mitä Jukolan viesti suunnistustapahtumassa aikaansaadaan.

 

Juoksuasu vapaa eli kaikki Halloveen-asut yms. sallittu ja parhaat asut palkitaan noin kello 17.30, jonka jälkeen on Kirsi Valastin ohjaama alkujumppa ja ilotulitus.

                     

Tervetuloa kokemaan yksi ehkä Suomen kauneimmista iltajuoksureiteistä hienossa iltavalaistuksessa! Halloween-juoksu on niin juoksijoille kuin katsojille oiva tapa päästä Halloweentunnelmaan. Toivotamme tervetulleiksi niin yksityishenkilöt, työyhteisöt kuin opiskelijaryhmät!

Hanki tapahtumaan sopivat asusteet