Halloween Run

Halloween-juoksu iltahämärissä tunnelmallisesti valaistussa Fiskarsin ruukissa

Halloween-juoksu on yksi kolmesta vuosittain järjestettävästä juoksutapahtumasta Fiskarsin ruukissa.  Yhdessä juhannusaattona juostavan juhannusjuoksun sekä vappuaattona juostavan Wappujuoksun kanssa ne muodostavat FISKARS VILLAGE RUN-juoksutapahtumasarjan. Ensimmäinen Halloween-juoksu kuntoiltiin vuonna 2015 ja saavutti jo heti ensimmäisenä vuonna suuren suosion.

Halloweenin kunniaksi myös ILOTULITUS.

 

Matkat

1,5 km Lapset alle 15-vuotta

3,7 km Naiset / Miehet 

7,0 km Naiset / Miehet 

Lähtö ja aikataulu

Yhteislähdöt. Paikka Pajanaukio, Hotelli Tegelin ja Makasiinin vieressä

  • Kello 18:00 1,5 km Lapset 15 ja nuoremmat
  • Kello 18:20 3,7 km ja 7 km Naiset / Miehet 

Maali kilpailukeskuksessa. Maalilinjan jälkeen luovutetaan rintanumerot, minkä jälkeen kaikki saavat mitalin ja mehua. 

Osanottomaksut ja ilmoittautuminen

Aikuiset ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 22 euroa. Lapset ja nuoret alle 15 vuotta ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 12 euroa.

Juoksijakortin omaavat ennakkoilmoittautujat saavat 2 euron alennuksen. Juoksijakortti tulee näyttää kilpailunumeroa haettaessa. Juoksijakortti on henkilökohtainen.

Mikäli lapsi alle 15-vuotta juoksee aikuisten reitin, ilmoittautuminen aikuisten sarjaan aikuisten osanottomaksulla.

Osanottomaksu maksetaan tilille FI25 4055 0012 3650 82 (HIFK Friidrott rf). Viestikenttään osallistujan nimi ja sarja. Pyydämme ottamaan kuitin mukaan kilpailupaikalle. Paikanpäällä ilmoittautuvia pyydämme ottamaan mukaan tasarahan ilmoittautumistapahtuman nopeuttamiseksi. Vastaanotamme paikanpäällä ainoastaan käteissuorituksia.

Ilmoittautua voi myös paikan päällä tapahtumapäivänä kilpailukansliassa alkaen kello 15:00 ja loppuen kello 16:30. Paikan päällä ilmoittautuvat aikuiset maksavat käteisellä osanottomaksun 25 euroa ja lapset / nuoret vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneet 20 euroa. Kilpailukanslia sijaitsee Makasiinin toisessa kerroksessa. Samassa tilassa pukeutuminen ja kanttiini sekä tulostaulu ja reittikartat.

Alle 15-vuotiaat voivat myös osallistua aikuisten matkoille jolloin osallistumismaksu on aikuisten hinnaston mukainen.

Ilmoittautuessa kilpailija saa rintanumeron. Rintanumeron luovutus heti maaliin saapumisen jälkeen.

Ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 1.11.2017 kello 18:00. 

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.fiskarsvillagerun.fi 

Muistathan tulostaa kuitin mukaan kilpailupaikalle ja kirjata ilmoittautumisesi ilmoittautumislomakkeeseen! 

Sarjat ja matkat

Kaikki juoksijat, kävelijät ja sauvakävelijät ovat samassa sarjassa eli sarjat ovat lapset alle 15-vuotta ja aikuiset yli 15-vuotta. Lasten alle 15-vuotta matka on noin 1.5 km ja yli 15-vuotiailla matka on joko noin 3,7 km tai 7 kilometriä valinnan mukaisesti yhtenä lenkkinä. Mikäli lapsi juoksee pitemmän 3,7 km tai 7 km reitin, ilmoittuminen tapahtuu aikuisten sarjaan aikuisten osanottomaksulla.

Juoksureitti, juomapisteet sekä WC:t

Juoksureitit on opastettu kylttiopasteilla, kalkkiviivoilla sekä kynttilöillä. Joissakin risteyksissä sekä tienylityksessä on miehitys. Jokaisella osanottajalla on vastuu oman itsensä osalta liikennöidyillä teillä. 

Reitti on aikuisten reitillä noin 300 metrin matkalla asfalttia, muutoin hiekkatietä jossa katuvalaistus. Pimeämmät paikat on lisäksi valaistu osittain kynttilöillä.

Johtuen siitä, että reitit kulkevat kylätaajamassa, on risteyksiä ja mutkia paljolti, joten tarkkaavaisuuteen on aihetta. Alueella on myös turisteja osin samoillakin kulkuväylillä, joten joustavuuteen voi olla aihetta.

Juoksureitit selviävät oheisista kartastoista. Reitillä ei ole erillistä juomapistettä. 

Otsavalaisin on suositeltava, koska reitillä pari parin sadan metrin pimeämpää osuutta ilman katuvalaistusta. Kyseisillä osuuksilla kynttilöitä, joten otsalamppu ei välttämätön, mutta siis suositeltava.

Palkinnot

Kaikille osallistujille annetaan Fiskars Oyj:n lahjoittama tavarapalkinto ilmoittautumisen yhteydessä.

Kaikille maaliintulijoille jaetaan Fiskars Village Run -mitali ja mehua.

Lisäksi on mahdollista ostaa arpoja, joilla voi voittaa mm. laadukkaita FISKARS-tuotteita. Arvat maksavat 2 e/kpl.  Arvontojen voitot voi käydä tarkistamassa tapahtuman aikana kanttiinista, josta arpoja voi myös ostaa.

Parhaat Halloween- asut palkitaan noin kello 17.45.

AKTIA 1000 euron arvo-osuustili - Kaikkiin kolmeen vuoden 2017 Fiskars Village Run kilpailuihin osallistuneiden kesken arvotaan Aktian sponsoroima rahalahjoitus. Arvonta kello 17.40 kilpailukeskuksessa.

WC:t

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa ja reitin varrella kuten reittikartoista ilmenee sekä peseytymistiloissa. 

Pukeutuminen ja pesu

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä Paja-aukiolla. Lisäksi juoksureitin varrella on yksi WC noin vajaan 4 kilometrin kohdalla.

Miehille ja naisille omat pukeutumistilat / tavaroiden säilytysmahdollisuus kilpailuiden aikana on sisällä makasiinissa.

Pukeutumis- ja pesutilat sekä miehille ja naisille sijaitsevat Fiskarsin koululla, noin 600 metrin päässä kilpailukeskuksesta. Paikka on sama, missä Degersjöjuoksun kilpailukeskus on ollut viime vuosina. Peseytymistiloihin on erillinen viitoitus opaspaalulta.

Tulokset

Tulokset selviävät tulostaululta. Tulokset julkaistaan myös tapahtuman sivuilla www.fiskarsvillagerun.fi 

Illanvietto

Aivan kilpailukeskuksen läheisyydessä sijaitsee kaksi hotellia ravintoloineen. 

Illanviettoa voi jatkaa hotellien lisäksi mm. Laundry-nimisessä pubissa, joka sijaitsee kellotapulin edessä joen toisella puolen.

Juoskun jälkeen Tuli- ja Valo tapahtuman valoshow. 

Mitalit

Mitalit jaetaan maalissa rintanumeron luovutuksen yhteydessä. 

Kanttiini ja kilpailukanslia 

Kanttiini sijaitsee sisällä makasiinissa kilpailukeskuksessa. Kanttiinissa myydään kahvia ja teetä sekä arvontalippuja. Kilpailukanslia sijaitsee sekin makasiinissa. Grillattua makkaraa myydään makasiinin ulkopuolella.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa. 

Muuta

Juoksureitti on suunniteltu siten, että pääosa Fiskarsin kauniin ruukin nähtävyyksistä on sen varrella. Reitin varrella on useita valaistuja rakennuksien julkisivuja, valaistuja puita sekä tunnelmavaloja. 

Yhdessä kylän tunnelmavalaistuksen ja valoshown kanssa kuntoilijoiden otsavalaisimet Fiskarsin teillä ja raiteilla aikaansaavat ikimuistoisen elämyksen vähän samaan tapaan kuin mitä Jukolan viesti suunnistustapahtumassa aikaansaadaan.

Juoksuasu vapaa eli kaikki Halloween-asut yms. sallittu ja parhaat asut palkitaan kello 17.45. 

Tervetuloa kokemaan yksi ehkä Suomen kauneimmista iltajuoksureiteistä hienossa iltavalaistuksessa! Halloween-juoksu on niin juoksijoille kuin katsojille oiva tapa päästä Halloweentunnelmaan. Toivotamme tervetulleiksi niin yksityishenkilöt, työyhteisöt kuin opiskelijaryhmät!