Juhannus Run

Matkat

 

0,6 km Lapset 9-vuotta ja myöhemmin syntyneet

1,8 km Lapset alle 15-vuotta

3,8 km Pojat / Tytöt 17-vuotta ja kuntosarja 

7,2 km Naiset / Miehet ja kuntosarja 

14.4 km Naiset / Miehet ja kuntosarja

 

Lähtö ja aikataulu

Yhteislähdöt. Paikka Fiskarsin tori, kioskin vieressä

 • Kello 11:00 1,8 km Lapset alle 15-vuotta ja nuoremmat
 • Kello 11:10 0,6 km Lapset alle 9-vuotta
 • Kello 11:20 3,8 km Nuoret alle 17-Vuotta ja kuntosarja
 • Kello 11:20 7,2 km Kilpasarjat, kuntosarjat
 • Kello 11:20 14.4 km Kilpasarjat, kuntosarjat

Maali

Samassa paikassa kuin lähtö. Maalilinjan jälkeen luovutetaan rintanumerot,minkä jälkeen kaikki yli 17-vuotiaat saavat mitalin ja mehua.

Alle 15-vuotiaat luovuttavat rintanumeron maalissa ja saavat mehua. Kaikki alle 15-vuotiaat saavat mitalin palkintojenjaossa.

Osanottomaksut ja ilmoittautuminen

Aikuiset ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 22 euroa. Lapset ja nuoret alle 15 vuotta ennakkoon ilmoittautuneet ja ennakkoon tilille maksaneet 12 euroa.

Juoksijakortin omaavat saavat 2 euron alennuksen. Juoksijakortti tulee näyttää kilpailunumeroa haettaessa. Juoksijakortti on henkilökohtainen.

Osanottomaksu maksetaan tilille FI25 4055 0012 3650 82 (HIFK Friidrott rf). Viestikenttään osallistujan nimi ja sarja. Pyydämme ottamaan kuitin mukaan kilpailupaikalle.


Ilmoittautua voi myös paikan päällä kilpailupäivänä kilpailukansliassa kello 10.30 asti.  Paikan päällä ilmoittautuvat aikuiset maksavat käteisellä osanottomaksua 25 euroa ja alle 15-vuotiaat 15 euroa. Pyydämme ottamaan mukaan tasarahan ilmoittautumistapahtuman nopeuttamiseksi.

 
Mikäli lapsi alle 15-vuotta juoksee aikuisten reitin, ilmoittautuminen aikuisten sarjaan aikuisten osanottomaksulla.

Ilmoittautuessa kilapilija saa rintanumeron ja ajanottozipin, näitä on käytettävä kilpailussa. Rintanumeron ja ajanottozipin luovutus heti maaliin saapumisen jälkeen.

Ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 21.6.2017 kello 18:00. 

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.fiskarsvillagerun.fi 

Muistathan tulostaa kuitin mukaan kilpailupaikalle! 

Sarjat ja matkat

14.4 km (kaksi kierrosta)

 • Miehet ja naiset yleinen 
 • M/N 40
 • M/N 50
 • M/N 60
 • Kuntosarja 

7.2 km (yksi kierros)

 • Miehet ja naiset yleinen 
 • M/N 40
 • M/N 50
 • M/N 60
 • M/N 70 
 • Kuntosarja

3,8 km (yksi kierros)

 • P/T 17 (vuonna 2000 ja 2001 syntyneet)
 • Kuntosarja

1,8 km (yksi lasten kierros)

 • P/T 11 (vuonna 2006 ja 2007 synt)
 • P/T 13 (vuonna 2004 ja 2005 synt.) 
 • P/T 15 (vuonna 2002 ja 2003 synt.)

0,6 km (yksi lasten pienempi kierros)

 • P/T 9 (vuonna 2008 ja 2009 synt.)
 • P/T 7 (vuonna 2010 ja 2011 synt.)
 • P/T 5 (vuonna 2012 ja myöhemmin synt.)

Juoksureitti, juomapisteet sekä WC:t

Aikuisten sarjoissa yksi kierros on 7.2 kilometriä. Sarjoilla, joilla matka on 14.4 kilometriä, juoksevat kaksi kierrosta. Sarjoilla, joilla matka on 7.2 kilometriä, juoksevat yhden kierroksen. Alle 15-vuotiailla on oma 1,8 kilometrin reitti, joka juostaan yhden kerran.  14.4 kilometrin matkan juoksevat meveät maalin läpi mennessään toiselle kierrokselle. Yhden kierroksen juoksijat tulevat viitoituksen mukaisesti maaliin.

Juomapiste on noin 3.5 kilometrin kohdalla sekä maalin tuntumassa. WC:t ( 2kpl) sijaitsevat kilpailukeskuksessa reitin varrella sekä noin 3.5 kilometrin kohdalla juomapisteen vieressä. Juomapisteiden ja vessojen sijainti selviää reittikartoista.

Juoksureitit on opastettu maahan kalkituilla viivoilla risteyksissä sekä opastein. Joissakin risteyksissä on miehitys. Aikuisten reitti menee kahdesti maantien yli suojateiden kohdalla. Kyseisissä paikoissa on miehitys. Jokaisella osanottajalla on vastuu oman itsensä osalta liikennöidyillä teillä. 

Alle 15-vuotiaiden reitti on kokonaan hiekkatietä. Aikuisten reitti on noin 100 metrin matkalta asfalttia, muutoin hiekkatietä.

Johtuen siitä, että reitit kulkevat kylätaajamassa, on risteyksiä ja mutkia paljolti, joten tarkkaavaisuuteen on aihetta. Alueella on paljon myös turisteja osin samoillakin kulkuväylillä, joten joustavuuteen voi olla aihetta.

Juoksureitit selviävät oheisista kartoista.

Palkinnot

Kilpasarjojen 3 parasta palkitaan. Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä. Kaikille lapsille alle 15-vuotta jaetaan palkinnot. Kaikille yli 17-vuotiaille jaetaan Fiskars Village Run -mitali maalissa.

Miesten ja naisten pääsarja - 14,4 km yleinen, palkitaan normaalipalkintojen lisäksi siten, että voittajat saavat 100 euron rahalahjoituksen, toiseksi sijoittuvat 50 euron rahalahjoituksen ja kolmanneksi sijoittuvat 20 euron rahalahjoituksen.

Lisäksi on mahdollista ostaa arpoja, joilla voi voittaa mm. laadukkaita FISKARS-tuotteita sekä paikallisten yrittäjien tuotteita. Arvat maksavat 2 e/kpl.  Arpoja voi ostaa kanttiinista.

WC:t

WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa ja reitin varrella kuten reittikartoista ilmenee sekä peseytymistiloissa. 

Pukeutuminen ja pesu

Pukeutumis- ja pesutilat sekä miehille ja naisille sijaitsevat Fiskarin koululla, noin 400 metrin päässä kilpailukeskuksesta. Kulku koululle tapahtuu lasten leikkipaikan takana olevan metallisillan kautta ja siitä vasemmalle viitoitusten mukaisesti. Koululle pääsee myös autolla. Pukeutumis- ja pesutilat sijaitsevat samassa paikassa, missä Degersjöjuoksun kilpailukeskus on ollut viime vuosina.

Tulokset

Tulokset selviävät tulostaululta. Tulokset julkaistaan myös tapahtuman sivuilla 

www.fiskarsvillagerun.fi 

Mitalit ja mehu

Mitalit jaetaan kaikille yli 17-vuotiaille maalissa rintanumeron ja ajanottozipin luovutuksen yhteydessä. Mehua saa maalikarsinnan yhteydessä. Kaikille alle 17-vuotiaille jaetaan mitalit palkintojenjaossa.

Kanttiini ja kilpailukanslia 

Kanttiini, josta saa juomia, makeisia, kahvia ja pikkusyötävää sijaitsee isossa teltassa kilpailukeskuksessa. Kilpailukanslia sijaitsee lähtöihin asti isossa teltassa kilpailualueella. 

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa. 

Muksula

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee lasten leikkipuisto, jossa ei ole valvontaa.

Muuta

Juoksureitti on suunniteltu siten, että pääosa Fiskarin kauniin ruukin nähtävyyksistä on sen varrella.  Kilpailua on hyvä seurata kilpailukeskuksesta. 

Kilpailualueen lähellä on joen rannassa nurmikkoalueita, joissa kilpailua voi seurata ja Juhannusta juhlistaa vaikkapa piknikin muodossa. 

Kilpailukeskuksessa ja sen läheisyydessä on useita torimyyntipaikkoja, taidemyymälöitä sekä  kahvi-, anniskelu- ja jäätelöpaikkoja avoinna. 

Juhannuksen viettoa voi jatkaa ruukissa juoksun jälkeen, sillä myymälöiden ja putiikkien lisäksi kylässä on mm. kaksi hotelliravintolaa, yksi pubi ja useita kahviloita.

Tervetuloa kokemaan yksi ehkä Suomen kauneimmista juoksureiteistä ja kokemaan juhannus ruukkimaisemissa!