Ruukki

Ennen ja jälkeen juoksun!

Inspiraation Lähde

 

Jo ensisilmäyksellä aistit, että Fiskarsin Ruukki on vertaansa vailla ja ainutlaatuinen miljöö. Fiskars on rakennettu joen rannoille ja poikkeaa arkkitehtuuriltaan täysin muista suomalaisista paikkakunnista. Fiskarsin vehreässä kehdossa löydät inspiraation ja vietät kiireetöntä aikaa.

Shoppailun uusi ulottuvuus.

Fiskarsissa aika pysähtyy putiikkejä kierrellessä. Tarjonta on ainutlaatuinen ja runsaan monipuolinen. Tunnettujen ja rakastettujen Fiskarsin merkkituotteiden lisäksi löydät uniikkeja design-tuotteita, taidetta, keramiikkaa, lasia, nahkatuotteita, huonekaluja, tekstiilejä, sisustusta, koristeita, vaatteita, koruja ym. Myös ruukin omia herkkuja kannattaa ostaa vaikkapa lahjaksi. Putiikeissa kannattaa varata riittävästi aikaa ja antaa tarjonnan puhutella aisteja. Fiskarsissa shoppailu saavuttaakin aivan oman ulottuvuuden, jota et muualla koe.

Elämä on nautintoja varten

 

Rauhallisessa miljöössä nautit maistuvan lounaan ja ihanan illallisen mukavissa ravintoloissa. Fiskars Wärdshus ja Ravintola Kuparipaja tarjoavat à la carte -makuelämyksiä lähituotetuilla, puhtailla raaka-aineilla. Kesäksi avaa myös täysin uusi ravintola Seuraintalo Lukaalin uusituissa tiloissa.

Viihtyisät kahvilat Café Antique, Laundry Café Bar ja Torikahvila tarjoavat herkullisia välipaloja ja leipomotuotteita.  PetriS Chocolate Roomista voit ostaa mukaan käsintehtyjä suklaaherkkuja. Illalla tapaat paikallisia Fiskarsin tunnelmallisessa pubissa.

Monipuolista lähi- ja luomuruokakulttuuria esitellään ruokatapahtumilla ympäri vuoden, mm. Maalismarkkinat, elokuun lopun Maan Maut ja lokakuun alun Slow Food-festivaali. Kannattaa käydä myös Rekolan panimon puodissa, josta avautuu näkymä tuotantotiloihin. Puodista voi panimotuotteiden lisäksi ostaa myös Fiskarsin juustolan tuotteita. Syksyllä Fiskarsissa käynnistyy myös tislaamo ja siiderin tuotanto.

Nuku hyvin. Nauti aamun rauhasta.

Fiskarsin runollinen maisema houkuttelee viipymään pidempään. Koe tunnelma Ruukin miljöössä, nauti illan antimista ja herää uuden aamun rauhaan. Fiskars Wärdshus on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti - vuodesta 1836 - toiminut majatalo.

Hotellissa on sekä perinteikkäitä huoneita majatalorakennuksessa että moderneja huoneita uudisrakennuksessa. Moderni Hotel Tegel sijaitsee joen ja kyläraitin varrella. Sisustuksen värimaailma sointuu Fiskarsin historiaan sekä ympäröivään kauniiseen luontoon. Kokoustilat tarjoavat erinomaiset puitteet erilaisille kokous- ja koulutustilaisuuksille. Muita majoitusvaihtoehtoja ovat Air B&B huoneet tai vuokramökki ja sauna viikonlopuksi tai viikoksi.